De toekomst: Een Smart Factory? De Tech Accelerators versnellen mee! 

Ken je de term? Eigenlijk gewoon een slimme fabriek.  Zie deze slimme fabriek als de verzamelplaats voor het koppelen en uitlezen van sensoren. Binnen Industry 4.0 verkrijg je hiermee inzicht in de werkelijke prestaties van je assets. Wanneer een pomp aan vervanging toe is of kapotgaat, weet de slimme fabriek je te informeren over het al dan niet tijdig opstarten van maintenance werkzaamheden. Het resultaat is een kortere doorlooptijd en een efficiëntere werking. 

Maar hoe dan? 

We koppelen verschillende data over projecten, de operatie en onderhoud aan elkaar tot één intelligent systeem. Zo beschikken we over een zogenaamde digital twin die statische data (wat zit waar) en dynamische data (hoe presteert het) koppelt en op elk gewenst moment de transparantie biedt om ongeplande uitval te voorkomen en kosten drastisch te verlagen. Als ervaren systemintegrator gebruiken we voor dit intelligente systeem de beste, veiligste en nieuwste data technologieën op de markt.  
Zo gebruiken we de kracht van data om mensen, processen en systemen te optimaliseren. In de chaos van alle datastromen maken we orde mogelijk en zorgen we voor een totaalbeeld. Denk hierbij aan het inzichtelijk en voorspelbaar maken van onderhoud, het achterhalen van oorzaken van falen, het optimaliseren van processen en het besparen van energie. Digitale assistentie middels augmented reality (AR) en mobiele applicaties maar ook integrale inzichten door machine learning (ML) en big data analyse. 

HEt Team

Hét team ontstond zo’n drie jaar geleden toen een aantal gedreven medewerkers van Croonwolter&dros een cross-corporate startup begonnen, om als tech-aanjager een sprong vooruit te maken. De versnelling zie je terug in de manier waarop data en informatie in de industrie wordt aangewend. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een onafhankelijke afdeling; de “Tech Accelerators” die binnen Croonwolter&dros bekend staan als hét aanspreekpunt op het gebied van (big)data, data science en Artificial Intelligence voor slimme (industriële) toepassingen. 

De afgelopen drie jaar hebben we verschillende fases doorlopen: we zoeken inmiddels nog gerichter naar toepassingen die aansluiten bij onze klanten, hierdoor krijg je concrete handvaten, die ga je vervolgens weer opschalen en dat koppel je terug naar nieuwe aangrenzende toepassingen. 

We zijn nu aan het kijken naar een toepassing waarbij we commercieel verkrijgbare IoT-platforms, die goed met SCADA-systemen overweg kunnen, op de OT werkvloer (Operational Technology werkvloer) plaatsen en daar informatiemodellering aan toevoegen. De procesoperator, die zijn installatie heel goed kent, kan dan de beschikbare data als het ware draggen en droppen in een heel intuïtieve interface. Dat draggen en droppen zet de data als het ware klaar voor de data-analist, die weinig van die pomp weet, maar wel heel veel met de data kan doen. 

Wil jij de voorspelbaarheid van de bedrijfsvoering flink laten toenemen, de wendbaarheid vergroten en concurreren op wereldschaal of ben je gewoon benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons. 

Michiel Dondorp

Meer weten? Maak nu een afspraak voor een oriënterend gesprek!